5 x een goedkoop dagje uit met de kids

Voor alle papa’s en mama’s; ga een dagje uit met je kids! Samen bijzondere ervaringen opdoen, brengt je dichter bij elkaar en je bouwt waardevolle herinneringen op voor later. Een leuk dagje uit hoeft niet duur te zijn, lees onze tips en bespaar veel geld of beleef het gratis en voor niets.

leuk dagje strand

Gratis activiteiten

1. Ga naar het strand. Neem je kinderen mee naar buiten en ga lekker uitwaaien op het strand. Ze vinden het vaak heerlijk met de blote voeten in het water en wind door de haren. Als er veel wind staat is het extra leuk om een vlieger mee te nemen. Vaak, is het een hele kunst de vlieger hoog in de lucht te houden, dus dat houdt de kinderen wel even bezig. Sluit de dag af met een ijsje of een kop warme chocomelk als het koud is.

2. Watergevecht. Als de mussen van dak vallen en de thermometer 30 graden aangeeft, is het heerlijk verkoelend om te spelen met water. Je kan bijvoorbeeld ballonnen of boterhamzakjes vullen met water. Spelen met waterpistolen is ook gegarandeerd een succes.

3. Maak een fietstochtje met de kids. Bedenk samen waar je naartoe wilt fietsen, en maak er een leuke ontdekkingsreis van. Bezoek bijvoorbeeld de kinderboerderij, de markt of een ijssalon aan de andere kant van het dorp/stad. Onderweg er naartoe kun je samen veel lol maken door het spelletje te spelen “ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is….”.

Leuk dagje uit met korting

4.Bezoek een leuke indoor speeltuin. Dit is de ideale activiteit als het buiten regent of slecht weer is. Er zijn veel leuke binnenspeeltuinen met trampolines, klimtoestellen, een ballenbak en niet te vergeten: andere kindjes om mee te spelen. Als je voor een bepaalde tijd binnen bent, krijg je vaak korting. Met de NapPas krijg je tot wel 35 % korting op veel speeltuinen.

5. Bezoek het klimbos. In het klimbos vind je stoere survivaltochten. Kinderen zijn lekker buiten en hebben ze toestemming van de ouders vies te worden. Het is wel verstandig oude kleren aan te doen of schone kleren mee te nemen. Met de Nationale Amusementsparken Pas krijg je korting op diverse klimbossen.

We hopen dat je met bovenstaande tips een geweldige dag beleeft met je kindje. Vind je dat er nog iets ontbreekt? Laat het ons weten!

Informatie over de vijfde ziekte

De vijfde ziekte is een veel voorkomende ziekte onder baby’s en jonge kinderen. Bij de vijfde ziekte treden er zeer herkenbare vlekjes op op de huid, welke erg kunnen jeuken. De vijfde ziekte is een vrij onschuldige ziekte, die vaak snel weer voorbij gaat. Toch is het belangrijk om de ziekte en het ziektebeeld te herkennen, zodat u actie kunt ondernemen op het moment dat de symptomen optreden bij uw kind.

De vijfde ziekte bij kinderen en volwassenen

De officiële naam van de vijfde ziekte is erythema infectiosum. De vijfde ziekte heeft zijn bijnaam te danken aan de vroegere lijst van dokters met vlek gerelateerde ziektes en aandoeningen. Hierop stond deze ziekte als vijfde vermeld. Gelukkig maar, aangezien de naam iets makkelijker te onthouden is dan erythema infectiosum. Wanneer sprake is van de vijfde ziekte van kinderen, zal dit snel herkent kunnen worden door het optreden van kleine rode vlekjes op de huid. De vlekjes zullen doorgaans eerst in het gezicht optreden. Vervolgens zullen de vlekken zich snel uitbreiden naar vrijwel het gehele lichaam. De vlekjes zijn niet erg lang aanwezig. Doorgaans verdwijnen deze vlekjes weer binnen een weekje. De symptomen van de vijfde ziekte bij kinderen kunnen kenmerkend zijn als een gloeiende en warme huid. Daarnaast krijgen kinderen wat minder energie. Als een kind de vijfde ziekte heeft gehad, zal deze nooit meer besmet kunnen raken, zelfs niet op latere leeftijd. Men kan dus rustig bij een kind in de buurt komen die de vijfde ziekte heeft.

Wanneer mensen op latere leeftijd te maken krijgen met de vijfde ziekte, dan kunnen zij meer hinder ervaren van de symptomen. Daarnaast kan de ziekte langer aanhouden. Een risico groep voor de vijfde ziekte zijn zwangere vrouwen, die een verhoogde kans op een miskraam kunnen krijgen.

Besmetting met de vijfde ziekte

Een besmetting met de vijfde ziekte kan vaak niet voorkomen worden. De symptomen treden namelijk vaak na twee weken op, waardoor mensen ongemerkt besmet kunnen worden. Op het moment dat de uitslag zichtbaar is bij iemand, dan kan deze al geen andere mensen meer besmetten.

Kinderdagverblijf

Net als veel jonge ouders zul je misschien wel willen weten hoe het er op een kinderdagverblijf aan toe gaat. Je hebt er al veel over gehoord, maar eigenlijk nog nooit binnen gekeken. Je vraagt je af hoe jouw kind zijn of haar dagen daar gaat beleven en of het er allemaal goed aan toe gaat. Je kindje zal er de meeste tijd van tenminste één dag doorbrengen en je wilt natuurlijk wel dat het kinderdagverblijf jouw kind op de best mogelijke manier opvangt, wat aansluit bij jouw (opvoed)wensen. Er zijn verschillende soorten leeftijdsgroepen in de opvang. De babygroep is van nul tot anderhalf jaar, dreumesgroep is van anderhalf tot tweeënhalf of drie jaar en de peutergroep is tot 4 jaar. Een verticale groep is kinderen van alle leeftijden in een groep.

De dag van een baby op de babygroep
Baby’s hebben een eigen voeding- verzorging- en slaappatroon. Het kinderdagverblijf zal altijd zoveel mogelijk rekening houden met de thuissituatie patronen. Het ritme van de baby bepaalt de dagelijkse structuur. Een medewerker van een babygroep heeft meestal een pedagogische achtergrond en zal met het kindje de meeste tijd doorbrengen en alle liefde, aandacht en verzorging op zich nemen. Een baby krijgt zo vaak mogelijk dezelfde verzorger, zodat het kind zich vertrouwt voelt.

Dag van een dreumes en peuter
Naarmate de wereld van je kindje groter wordt en begint te lopen, om de wereld te ontdekken, is hij of zij klaar voor de dreumesgroep. Kinderdagverblijven zijn speciaal ingericht zodat het kind zich vrij en veilig kan en mag bewegen door te klimmen, glijden en rennen. De pedagogische medewerkers zullen de ontwikkelingen van je kind nauw volgen en prikkelen met allerlei activiteiten. Sommige kinderen slapen in de middag nog een paar uurtjes. In de ochtend krijgen de kinderen een fruithapje of ander tussendoortje en in de middag wordt er gezamenlijk lunch gegeten. Met goed weer wordt er altijd buiten gespeeld.

De meeste kinderdagverblijven houden zich vaak aan een strak schema en wordt alle bijzonderheden van je kind in een schriftje geschreven, zodat de ouders de ontwikkelingen thuis kunnen nalezen.

Complicaties tijdens de zwangerschap

Zwanger zijn is een intensieve proces waarbij je vaak te maken hebt lichamelijk klachten. Vaak zijn deze klachten geen gevaar voor je ongeboren baby. Het is wel belangrijk om de klachten met de juiste zorg te behandelen. Hou daarom altijd goed bij wanneer de klachten zijn begonnen en wat de klachten precies inhouden. Je kunt op diverse website veel informatie vinden over wat er allemaal gebeurd tijdens je zwangerschap. Ook handig is om gebruik te maken van een zwangerschapskalender. We hebben een aantal complicaties die veel voorkomen tijdens je zwangerschap even op een rijtje gezet.

Overgeven
Overgeven gebeurd vaak in de eerste 3 maanden van je zwangerschap. Dit kan vaak geen kwaad als het niet overmatig voor komt. Wanneer je echt niks meer binnenhoudt en een aantal dagen duurt, bestaat het risico van uitdrogen en fors gewichtsverlies. Dit is ook niet gezond voor je kind die volop aan het groeien is in je buik en de nodige voedingstoffen moet hebben. Hiervoor moet je soms worden opgenomen in het ziekenhuis.

Bloedverlies
De eerste 12 weken van een zwagerschap is vaak het meest spannende periode. Bloedverlies voor 12 weken kan duiden op een miskraam. Rond de 12de week kun je een Echo onderzoek doen waarbij je een kloppend hartje kan zien. Het hoeft niet altijd te beteken wanneer je bloedverlies heb dat je een miskraam hebt. Er kan een wondje zitten op de baarmoedermond, ontsteking of een poliep aan de baarmoedermond. Ook kun je door geslachtsgemeenschap en obstipatie bloed verliezen.

Bekkenpijn (bekkeninstabiliteit)
Tijdens je zwangerschap maar ook daarna hebben veel vrouwen last van hun bekken. Normaal gesproken houden je spieren je bekken bij elkaar (bekken bestaat namelijk uit 3 botstukken). Wanneer je zwanger bent worden je spieren in je lichaam slapper en heeft het meer rek. Hierdoor worden je botsstukken niet meer goed bij elkaar gehouden. Vaak merk je dit door lage rugpijn, pijn rond het schaambeen, pijn bij lang zitten, beurs of moe gevoel in de onderrug.

Buitenbaarmoederlijke zwangerschap
Er is sprake van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap wanneer de bevruchte eicel zich op een andere plek dan de baarmoeder innestelen.

Zwangerschapsdiabetes
Als je tijdens je zwangerschap last krijgt van suikerziekte, is dit niet hetzelfde als wat normaal onder diabetes wordt verstaan. Je hoeft hier niet voor in te spuiten alleen wel rekening houden met je voeding. Zwangerschapsdiabetes gaat in de meeste gevallen gewoon weer over na de bevalling.

Hoe kan de hype led schoenen kinderen stimuleren met bewegen?

Schoenen met lichtjes zijn de nieuwe hype onder jongeren. Wat eigenlijk ook meer dan logisch is want zeg nou zelf deze simulation schoenen zijn toch ook hartstikke gaaf? Met deze schoenen aan je voeten ben je niet alleen erg origineel maar ook hartstikke trendy! De sneakers kunnen gedragen worden door de jeugd maar de schoenen zijn ook zeer geschikt voor volwassen.

Led schoenen tijdens het dansen

Wie bekend is met deze sneakers heeft ze vast ook voorbij zien komen in gave dans filmpjes of tijdens uitgaan. De schoenen maken het net iets leuker om te dansen, zelfs voor de mensen met 2 linker voeten die liever niet op de dansvloer staan. Ook voor kinderen zou het aantrekkelijker zijn om te dansen met deze simulation schoenen. Door het dragen van de lichtgevende schoenen wordt dansen niet alleen gezien als sport maar ook als een manier van plezier maken.

Kinderen met overgewicht en te weinig lichaamsbeweging

De cijfers liegen er niet om: een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft overgewicht. Steeds meer kinderen zijn zwaarlijvig. De reden hiervan is dat de kinderen steeds vaker een ongezonde hap benuttigen en te weinig doen aan lichaamsbeweging. De meeste kinderen verkiezen liever een game boven een potje voetbal. Sporten en dan voornamelijk dansen wordt aantrekkelijk door deze schoenen. Jongeren geven steeds meer om technologie en ook fashion is iets wat ze allemaal belangrijk vinden. De schoenen zijn een combinatie van beide en dit maakt het aantrekkelijker om te bewegen. Met deze schoenen wordt dansen meer dan alleen een sport het is een manier van plezier maken en op te vallen.

Maar hoe werken de led schoenen dan?

Doormiddel van een USB-stick zouden de schoenen opgeladen kunnen worden. Op het moment dat er onvoldoende batterij is om de zool te verlichten zou deze functie uitvallen. Ook kunnen de sneakers gedragen worden als alledaagse schoenen.

 

blogkidsinbalance

Sporten voor kinderen

epkeKinderen in balans door goed bewegen. Iedereen weet dat sporten gezond is, zowel voor het kind als volwassenen. Het sociale aspect en coördinatief vermogen is een onderbelicht aspect bij sport. Vooral bij kinderen, die sociale vaardigheden en coördinatief vermogen broodnodig moeten ontwikkelen is sport essentieel. Kinderen communiceren met leeftijdsgenoten onderling, zij leren omgaan met win en verlies situaties en krijgen coördinatie aangeleerd. Denk aan voetbal, waarbij het kind leert omgaan met de benen, gevoel voor ritme bij dans of spierontwikkeling en atletisch vermogen tijdens het turnen. Vaak genoeg leggen de ouders bij hun kind op welke sport zij kiezen. Bepaalde factoren hierin zijn persoonlijke interesses van de ouders en budget. Belangrijk in de keuzebepaling is dat je als ouders luistert naar het kind. Misschien sport je kind al, maar is hij of zij niet tevreden. Of jouw kind wil graag sporten, maar hij of zij weet nog niet welke sport. Hier staan enkele sporten beschreven als idee voor de keuzebepaling voor jouw kind.

Populariteit van karten

Sinds de populariteit van Max Verstappen in de Formule 1, als opvolger van zijn vader Jos Verstappen, is het aantal deelnemers aan karten fors gestegen. Max Verstappen is momenteel 18 jaar en is in zijn jongere jaren begonnen met karten. Waar de meerderheid van de ouders en kinderen Lionel Messi als sportidool zien, zien andere kinderen Max Verstappen als voorbeeld. Het is een relatief dure sport, waardoor de sport niet voor iedereen betaalbaar is. Naast lidmaatschapskosten, betaal je voor het leasen of kopen van minimaal twee karts, kleding, onderhoud en brandstof. In tegenstelling tot voetbal, waar de wedstrijden regionaal gehouden worden, is het in de kart-competitie gebruikelijk dat naar alle uithoeken van het land reist (soms zelfs België, Duitsland en Frankrijk. Als structureel (competitief) rijden teveel is, kan je er ook voor kiezen recreatief te rijden op de vele banen dat Nederland rijk is. Karten is een individuele sporten, desondanks biedt de sport competitief de gelegenheid voor kinderen vrienden te maken en bij te praten. Het is sport waarin het draait om snelheid, durf en inschattingsvermogen. Alhoewel de het een snelle sport is, is het relatief veilig. De baan is afgesloten, er is begeleiding en beschermende kleding.

Turnen als Epke Zonderland

Yuri van Gelder en Epke Zonderland staan bekend om hun titels behaald tijdens de Olympische Spelen en de Wereld Kampioenschappen turnen. Turnen is een gymnastiek sport. Het is een conditionele kracht sport, waarin je coördinatief en atletisch vermogen ontwikkelt. Turnen kent diverse disciplines, waarin je je kunt specialiseren. Enkele voorbeelden zijn: de ringen, trampolinespringen, de evenwichtsbalk, rekstok en de vloer. Vooral door de verschillende disciplines bij turnen is het een toegankelijke sport in niveau en prijs. Klik hier en lees meer over turnen.

Stijldans en streetdance

In het verlengde van turnen is dans ook aan populariteit gestegen. Met name streetdance als dansvorm is erg populair bij kinderen. Er zijn dans competities in groepsverband en individueel. In beide gevallen worden trainingen veelal in groepsverband georganiseerd, waar kinderen choreografieën krijgen aangeleerd. Gevoel voor ritme, conditie en atletisch vermogen zijn eigenschappen die tijdens dans verbeterd worden. Het is een toegankelijk sport in prijs en niveau. Nagenoeg elke woonplaats heeft een dansvereniging.

Voetballen voor kinderen

Nog steeds de meest populairste sport in Nederland is Voetbal. Voetbal staat bekend als Nationaal en Europese nummer 1 sport. Het is een teamsport, betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Elke woonplaats heeft minimaal 1 of meerdere voetbalteams. Wedstrijden worden in de regio gehouden, waardoor de reistijd beperkt blijft. Het is de goedkoopste clubsport. Met een contributie bijdrage van circa 80 Euro per jaar en sportkleding ben je klaar. In de meeste gevallen voorziet de club de kinderen van een voetbalbroekje, voetbalshirt en sokken. De kosten hiervan zijn inbegrepen in de jaarlijkse contributiebijdrage. Kleding om in te trainen dien je zelf te kopen, denk hierbij aan: scheenbeschermers, een trainingspak en voetbalschoenen. Je wilt hiervoor de kosten zoveel mogelijk laag houden. Op Voetbalkeus.nl kan je diverse kledingstukken met elkaar vergelijken voor de goedkoopste prijs. Zo kan je goedkoop een voetbalshirt kopen van je favoriete team, als trainingshirt, bij Voetbalshirtskoning.nl – leverancier van kwalitatieve replica shirts.

Andere sporten

Andere populaire sporten zijn de volgende: tennis, squash, badminton, hockey, ijshockey, korfbal, volleybal, basketbal, baseball, cricket, rugby, American Footbal en golf. Verschillende ‘bal-sporten’ populair in Nederland. Niet elke sport is betaalbaar voor iedereen. Vooral ijshockey is een dure sport. De jaarlijkse contributiekosten liggen relatief hoog, kleding is duur en de reistijd om naar wedstrijden te komen liggen vaak hoog. Een groot misverstand bij ijshockey is dat het een hele agressieve sport is. Weliswaar wordt er tegen elkaar aan geduwd, ben je goed beschermd, is de begeleiding goed en zijn er zelden incidenten – wat bij voetbal in overvloed aanwezig is. Het is gecontroleerde agressie. Het zelfde geldt voor ruby en American Footbal.

Kinderdagverblijf in Almere is de oplossing

Bent u opzoek naar een kinderdagverblijf in Almere? Dan is onze kinderopvang wellicht iets voor u! Bekijk onze 360 panorama foto en oordeel zelf en krijg direct een goede eerste indruk. Zoals u op de panorama foto kunt zien beschikken wij over een tuin met verschillende attributen om de kinderen de hele dag mee te vermaken. Daarnaast hebben wij een konijn en een veldje in de buurt waar de kinderen lekker kunnen uitwaaien. Wij van kinderdagverblijf Almere vinden het belangrijk dat kinderen bewegen, zodat ze hun energie kwijt kunnen. Daarnaast vinden de kinderen het heerlijk om buiten te spelen/rennen en is het goed voor de ontwikkeling. Ook bij slecht weer zorgen wij voor voldoende bewegings-mogelijkheden.

Kinderopvang Almere is flexibel!

Ons kinderdagverblijf in Almere is flexibel, omdat we naast de opvang van 9 tot 5 ook opvang in de avond- en nachturen verzorgen . Dit is voor ons mogelijk, omdat we boven ons kinderdagverblijf wonen. Door het woon- werkconcept is het voor ons mogelijk om continu kinderopvang te verzorgen en op deze manier flexibel te zijn naar de ouders toe. Zo wordt het voor u weer mogelijk om eens spontaan iets te ondernemen, omdat u niet meer hoeft in te zitten over een oppas! Daarbij is kinderopvang in Almere van Amberrosia ideaal voor ouders met variërende werktijden.

Niet alleen de voordelen voor ouders staan bij ons hoog in het vaandel. Ook de huiselijke sfeer vinden wij erg belangrijk, omdat kinderen zich hierdoor direct op hun gemak voelen en helemaal zichzelf kunnen zijn. Dit zorgt voor zowel de begeleiders als de kinderen een gemoedelijke sfeer, waardoor de kinderen elke dag met plezier terugkomen naar onze kinderopvang. De huiselijke sfeer creëren wij door de kinderen zoveel mogelijk te betrekken bij de dagelijkse activiteiten. Hierdoor leren de kinderen nieuwe dingen en voelen ze zich betrokken bij de dagelijkse werkzaamheden. Het voordeel hiervan is dat ze zich snel op hun gemak voelen, omdat onze kinderopvang een vertrouwde omgeving wordt. Een vertrouwde omgeving vinden wij belangrijk, omdat hierdoor minder stress hebben en fijn kunnen spelen.

Theater is goed voor ontwikkeling kind

Kinderen moeten zich uiteraard nog veel ontwikkelen en daarom is het belangrijk om hun fantasie te verrijken en ze echt kind te laten voelen. Een speelse manier om creativiteit te ontwikkelen is theater. Ook voor andere belangrijke aspecten is het goed zoals het nemen van initiatief, het leren uitdrukken en het stimuleren van samenwerking.

Bovengenoemde vaardigheden worden gestimuleerd als kinderen een toneelstuk gaan oefenen. Het is daarom leuk om een toneelstuk te maken en een kindertheater te organiseren. Misschien weet je niet precies wat er allemaal bij komt kijken om dit mogelijk te maken. Daarom kan dit artikel je helpen bij het maken van een educatief toneelstuk.

Wat moet ik regelen?

Je kunt niet direct beginnen met het maken van een toneelstuk want er komt flink wat voorbereiding bij kijken. Allereerst moet je een onderwerp of thema voor het te spelen stuk bedenken. Na deze brainstormsessie moet je bekijken welke dingen hiervoor nodig zijn. Schrijf de benodigdheden op een flipover en begin daarna met het verzamelen.

Dingen waar je aan moet denken zijn een script dat in veel gevallen nog zelf geschreven moet worden. Er zijn echter ook wel scripts te bestellen zoals bij groep 8 musicals ook wordt gedaan. Begin daarna met het verdelen van de rollen en houdt eventueel audities. Ook moet je denken aan de techniek zoals het licht, het decor, kostuums, rekwisieten en de schmink.

Oefenen
De kinderen moeten wel de tijd krijgen om het toneelstuk voor te bereiden. Ze moeten onder meer de tekst leren en bekijken welke stem ze op moeten zetten. Er komen namelijk vaak typetjes voor die wellicht een ander gedrag vereisen. Daarnaast moeten er dansjes geoefend worden of moet men gezamenlijke liederen leren zingen.

Naast het kindertheater kun je eventueel ook nog een quiz organiseren. Laat een kind de quizmaster spelen terwijl anderen juist de vragen beantwoorden. Natuurlijk kun je afwisselen zodat iedereen een keer de quizmaster is geweest.

20 weken echo

Een 20 weken echo wordt gedaan vlak voor de 20 weken of net na de 20 weken van je zwangerschap. Je kunt er zelf voor kiezen of je een echo wilt laten maken of niet. Het is verstandig om er goed over na te denken en er over te praten waarom je een onderzoek wilt doen en of je alles wilt weten. Als je er voor kiest om een 20 weken echo te laten doen, dan kun je duidelijkheid krijgen over je baby. Daarnaast heb je een extra geniet momentje van je baby en kun je het geslacht te weten komen.

De 20 weken echo

Voorafgaand aan het onderzoek, zal je een gesprek hebben met je verloskundig, huisarts of gynaecoloog. Tijdens het verloop van de 20 weken echo worden er niet hoorbare geluidsgolven naar de baarmoeder gestuurd. Deze geluidsgolven brengen geen schade met zich mee. Door de geluidsgolven wordt er een beeld gecreëerd en kun je de baby dus zien.  De duur van de echo is ongeveer 30 minuten. Tijdens het gehele onderzoek wordt de baby goed bekeken, om eventuele afwijkingen te bekijken.

Uitslag

Tijdens het onderzoek kunnen er afwijkingen gevonden worden. De uitslag krijg je in de meeste gevallen direct na het onderzoek. Als spraken is van iets verdachts of dat er daadwerkelijk een afwijking is geconstateerd, wordt er een vervolgonderzoek voor je ingepland. Wil je dit niet, dan kan dat ook. Het is namelijk niet verplicht om een vervolgonderzoek te doen. Echter is het belangrijk om te weten, dat het onderzoek geen 100% zekerheid geeft op een gezonde baby. Er zijn ook afwijkingen die niet zichtbaar worden tijdens de echo, zoals bijvoorbeeld een open ruggetje(komt voor bij 1 op de 10 baby’s).

Speel met je kinderen om af te vallen

De meeste ouders weten dat kinderen proberen bij te houden een hoop werk kan zijn. Maar weinig mensen realiseren zich dat je door een uur per dag met je kinderen te spelen, een goede training achter de rug hebt. Dit kan een uitstekende manier zijn om actief te zijn en actief te blijven. Neem de kinderen mee naar buiten om te spelen en je doet de hele familie een plezier.

Ga naar de speeltuin.

Als je nog jongere kinderen hebt, kan de speeltuin een van de meest betoverende plekjes van hun leven zijn. Er is zoveel te doen en ze houden ervan om rond te rennen. Maak het nog leuker door hen te helpen met spelen en mee rond te rennen.

Tikkertje, jij bent het!

Tikkertje is steeds een favoriete activiteit geweest tijdens de speeltijd. Het is makkelijk, leuk, en kan overal worden gedaan. Daarbij zorgt het voor veel beweging. Speel tikkertje met je kinderen! Probeer een grotere locatie te vinden voor meer ruimte om te bewegen en zorg ervoor dat je rent als een gek.

Team-inspanning.

Er zijn verschillende teamsporten die gemakkelijk kunnen worden aangepast aan het gezin en die voor veel plezier zorgen. Denk aan voetbal en basketbal als twee uitstekende sporten die je uitdagen om in beweging te geraken. Je kan de regels aanpassen afhankelijk van leeftijd en capaciteit zodat ze het beste werken voor jouw gezin. Denk er alleen aan dat je moet bewegen.

Bedenk een spel.

Het leven is zeker geen hoop regels die je moet volgen. Bedenk een spel met je familie. Denk aan veel beweging, ballen, en de ruimte om op de proppen te komen met iets leuks dat voor uitdaging en plezier zorgt.

Trampolinepret.

Een trampoline kan veel pret opleveren. Daarbij is het heel gezond. Ga naar buiten en geniet ervan met of zonder de familie voor een uitstekende workout. Je kan ook spelen op de trampoline.

Waterpret.

Kinderen zijn dol op water of het nu het zwembad is of het strand. Zwemmen is een activiteit waarbij je moeilijk gewicht verliest door het drijfvermogen van het water, maar spelen in het water kan heel goed zijn voor je. Speel spelletjes die veel beweging vergen, waarbij de druk van het water je tegenwerkt. Probeer frisbee, basketbal, en zelfs tikkertje in het water.

Sport Samen.

Hoewel spelletjes heel leuk kunnen zijn en een geweldige manier zijn om buiten te komen en in beweging te geraken, is het een goed idee om ook samen te sporten als familie. Als de kinderen nog jong zijn kan je ze in een kinderwagen stoppen en een wandeling doen. Als ze ouder zijn kan je samen proberen te trainen in de sportschool of hardlopen in het park. De kans is groot dat ze het geweldig vinden. Het is goed voor hen en ze leren gewoontes aan die uitstekend zijn voor de toekomst.

Door vijf dagen per week een uurtje te spelen, kan je je leven veranderen. Je zal zien dat je afvalt als je in betere vorm bent. Daarbij zorg je voor een betere toekomst voor je kinderen.

© 2018 Kids in Balance
Designed by NET-TEC -- Made free by Artikelverzeichnis| Fertighaus | branchelink